10% discount is given on the marked price. Therefore, if marked price is ₹ 100, then selling price is ₹ 90.

## How much will an item cost if 10 percent discount?

So the cost of item after discount is 1000-100= 900 Rupees. Step-by-step explanation: Rate, click thanks and mark as brainliest.

## What is the selling price of an article if 8% discount is given on the marked price of ₹ 1200 *?

Answer. Step-by-step explanation: 1104 is correct.

## When an item is sold at a discount of 20% then there is a profit of 3.85% but if the profit is calculated on the sum of the purchase price and the selling price instead of the purchase price so how much was the item marked by the cost price?

Cost price + profit = sales price. 80% +20% =100%. We have to assume sales as 100% as profit is calculated on sales. Since profit is 20% on sale, therefore cost will be 80% on sale.

## What is $20 with 10% off?

Sale Price = $18 (answer). This means the cost of the item to you is $18. You will pay $18 for a item with original price of $20 when discounted 10%. In this example, if you buy an item at $20 with 10% discount, you will pay 20 – 2 = 18 dollars.

## What is 10% off?

Percent Off Table For 10.00

1 percent off 10.00 is 9.90 | The difference is 0.10 |
---|---|

10 percent off 10.00 is 9.00 | The difference is 1.00 |

11 percent off 10.00 is 8.90 | The difference is 1.10 |

12 percent off 10.00 is 8.80 | The difference is 1.20 |

13 percent off 10.00 is 8.70 | The difference is 1.30 |

## Is discount calculated on marked price?

The price on the label of an article is called its marked price(list price). The deduction on the marked price is called discount. (b) Discount is always calculated on marked price unless otherwise stated.

## What is the formula of selling price?

Selling price = (cost) + (desired profit margin)

In the formula, the revenue is the selling price, the cost represents the cost of goods sold (the expenses you incur to produce or purchase goods to sell) and the desired profit margin is what you hope to earn.

## What is marked price formula?

Amount of discount is = Marked Price – Selling Price. In other words we can say that = (1500 – 1350) = Rs 150. Discount for Rs. 1500 =Rs 150. Therefore, the Discount for Rs 100 = (150/1500) × 100 = 10%

## What is profit on cost if profit on sales is 20%?

If the cost price is 100 Rs. Then selling price = 120 Rs. and gain = 20 Rs. Hence option [A] is the right answer.

## What is the meaning of 20% profit?

Let’s say that the selling price is $100. Then, 20% profit means that the cost price is $80 and $20 is the profit obtained.

## When a cycle is sold allowing 10% discount on its marked price a seller gains 5% and allowing 5% discount the profit is Rs 351 find the cost price of the cycle?

When a cycle is sold allowing 10% discount on its marked price a seller gains 5% and allowing 5% discount the profit is. Rs 351. Find the cost price of the cycle. (Ans: Rs.

## How do I get a 10% discount?

How do I calculate a 10% discount?

- Take the original price.
- Divide the original price by 100 and times it by 10.
- Alternatively, move the decimal one place to the left.
- Minus this new number from the original one.
- This will give you the discounted value.
- Spend the money you’ve saved!

## What is the price of a $24 item after 10% discount?

Final Price:

Thus, a product that normally costs $24 with a 10 percent discount will cost you $21.60, and you saved $2.40. You can also calculate how much you save by simply moving the period in 10.00 percent two spaces to the left, and then multiply the result by $24 as follows: $24 x . 10 = $2.40 savings.

## How do you work out 10% of an amount?

To calculate 10 percent of a number, simply divide it by 10 or move the decimal point one place to the left. For example, 10 percent of 230 is 230 divided by 10, or 23.