What is the formula of three successive discount?

How do you calculate 3 successive discounts?

Total discount = (d + z – dz / 100) %

  1. Final discount = [28 + 30 – (28 x 30) / 100] % = (58 – 840 /100) % = 49.6%
  2. Which means Discount = 49.6% of 1000 = (49.6 / 100) x 1000 Rs 496.
  3. Selling price = M.P – Discount = 1000- 496 = 504.

2.03.2018

What is the formula of successive discount?

So for the case I two successive discounts of 30% and 20% are given respectively. So, the price after the first discount will be, 100 – 30% of 100 = 100 – 30 = Rs. 70. Now, the price after the second discount will be, 70 – 20% of 70 = 70 – 14 = Rs.

How do you calculate a single discount from 3 successive discounts?

A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% .. A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is a) 55% b) 50% .. 10% of 60 gives 54. therefore 100 -54=46.

THIS IS IMPORTANT:  What is a designer trade discount?

What is the formula of net discount?

Discount =10% of 1000 = (10/100)*1000 =Rs 100. Selling Price= 1000- 100 = Rs 900. But in exam,you can do it directly in your head.So just thinkmthat 10 percent discount means you’ve to pay 100 percent minus 10 percent=90 percent of the marked price which means, (90/100)* 1000 =Rs. 900.

What is successive Formula?

Lets try an example. If there’s an increase of 20% and then a decrease of 10%, the successive percentage will be (20 + (-10) + 20 * (-10) / 100 ) = 20 – 10 – 2 = 8% increase. Now in case of discounts, the value of discount percentages will be considered negative.

Whats a successive discount?

Successive discount is the discount offered on the discount. It is similar to compound interest (interest on interest). Let us have an example to understand the concept. Let the original price of a CD be ‘x’. a shopkeeper offers a discount of ‘y%’ and again ‘z%’ on the new price.

What is single discount?

A single trade discount is a discount that is given to a customer (usually a wholesaler) when the customer buys a product. The discount is expressed simply as a single discount of a given percentage. For example, a 25% discount on the purchase.

What is marked price formula?

Amount of discount is = Marked Price – Selling Price. In other words we can say that = (1500 – 1350) = Rs 150. Discount for Rs. 1500 =Rs 150. Therefore, the Discount for Rs 100 = (150/1500) × 100 = 10%

How do you solve Discount problems?

How to calculate a discount

  1. Convert the percentage to a decimal. Represent the discount percentage in decimal form. …
  2. Multiply the original price by the decimal. …
  3. Subtract the discount from the original price. …
  4. Round the original price. …
  5. Find 10% of the rounded number. …
  6. Determine “10s” …
  7. Estimate the discount. …
  8. Account for 5%
THIS IS IMPORTANT:  Quick Answer: How can I get a cheap Surface Pro?

9.03.2021

Is 40 or 30 successive discount better?

Hence, A discount of flat 70% is better than a successive discount of 40 % and 30%.

What will be a single discount to two successive discount of 25% and 20%?

40 might be the answer.

What is the single discount equivalent of successive discounts?

Successive discounts of 10%, 20% and 30% is equivalent to a single discount of : – GKToday. Single equivalent discount for successive discounts of 10% and 20%. Single equivalent discount for 28% and 30%. Hence option [C] is correct answer.

How do I get a 10% discount?

How do I calculate a 10% discount?

  1. Take the original price.
  2. Divide the original price by 100 and times it by 10.
  3. Alternatively, move the decimal one place to the left.
  4. Minus this new number from the original one.
  5. This will give you the discounted value.
  6. Spend the money you’ve saved!

What is percentage formula?

Percentage can be calculated by dividing the value by the total value, and then multiplying the result by 100. The formula used to calculate percentage is: (value/total value)×100%.

What is the formula to find profit?

The formula to calculate profit is: Total Revenue – Total Expenses = Profit. Profit is determined by subtracting direct and indirect costs from all sales earned.

Bargain purchase